Flera dagar = mycket text



Halloj har inte bloggat på ett tag nu :) fyra dar tror jag det var. Bilden var tagen i sommras på vår röda vinbärsbuske.

I fredags
hade jag studiedag så då hade vi bokat en privatlektion. När jag kom fram sa Sofia att jag skulle ha Esther och då blev jag paff hon är den ända häst jag rider nu för tiden, fast det är bara bra för hon är en utmaning för mig :) Jag hoppade lite med henne och min uppvärmnig var att ha kort galopp på kortsidorna och lång på långsidorna. Jo ni förstår jag är den ända som har STOR häst i min grupp så då tror jag att jag har bra galopp när jag egentligen har ponnygalopp. Men det gick bra, jag skulle egentligen komma i trav mot ett hinder med en travbom framför fast hon galopperade mot det. Efter det sa Sofia att jag skulle komma i galopp på hindret även om det var en travbom. Esther tar ofta in ett extra litet galoppsprång innan hindret så det var en bra övning för både henne och mig. Det blev ett stopp på ett hinder men det var mitt fel annars blev det inget sådant här stanna-och-hoppa-upp-i-luften-hopp det var ju bra i alla fall :) är riktigt nöjd med den lektionen. Sen efter det hängde jag i stallet resten av dagen. Vi skulle borsta en häst som heter Angel och bara för skoj skull skulle vi skriva hennes namn med stöv, men hon fällde så mycket hår så vi skrev med hår i stället :) hade en riktigt höjdardag.

Igår så lämnade vi in min kamera för det är något fel på den så jag saknar den verkligen. Sen var det ju earth hour och mamma och jag tittade på Downton Abbey det är så himla bra! Jag älskar England bara så att ni vet och jag är också inne på sådant här gammalmode med spets, korsett och så.

Idag har jag inte gjort något speciellt men det blev våfflor till frukost sen satt jag vid datorn och vi åt middag vid tre för mamma och pappa skulle bort. Jag och brorsan kollade på Rush Hour 2 och vi älskar verkligen den delen i de bortklippta i eftertexterna då en snubbe trillar ut ur fönstret och krossas mot en bil och han bara "ooh han får inte vara med i Rush Hour 3". Vi skrattade så vi dog sen blev vi återupplivade ;)

Godnatt!
Tack för att ni kommenterar vad ni vill läsa, en stjärna till alla som gör det!!

Här hänger jag



Nikon D3000
AF-S NIKKOR 55-300mm 1:4-5.6G ED

Halloj! Idag har jag varit i stallet. Bilden ovan visar det som stallet heter som jag mest är i. Jag red Esther och det var dressyr. Det gick ganska bra faktiskt, hon är i vanliga fall en häst som är i känslig i munnen och lätt stressar upp sig. Min ridlärare tyckte det såg fint ut :) Vi red så kallat "Skrittpiruetter" fast det heter bakdelsvändning också ;) Det gick faktiskt väldigt bra förutom någon gång kanske ;P Annars har det varit kul, jag fotade lite på Emma träningen det var kul, men jag har inte ett så bra redegeringsprogram eller en bra kamera så det blir väldigt brusigt :/ Men men vad ska man göra :)

Ha det gott igelkott! (hare gött igelkött)

Ni måste kommentera vad ni vill se/ läsa om på bloggen!!

Hej! skulle bara berätta att jag inte är död. har faktiskt börja fundera lite om den här bloggen den är ju ganska (väääldigt) tråkig. så ni MÅSTE berätta vad ni vill veta kommentera snälla så att jag vet vad jag ska göra för att ni ska tycka det är kul att läsa

Förslag

Videoblogg
Gästbloggare
"Min dag" schema typ
Min utrustning
Hur en dag i stallet ser ut för mig
Frågestund
Roliga videos från Youtube (?)

(Wohoo! Kom på en sak jag ska göra medans jag tänkte ut vad jag ska skriva för förslag! Men det blir en surprise! :D)

Förresten måste jag ut och fota men min kamera laggar loss -.-'

Glöm inte att kommentera vad DU vill läsa/ se på bloggen!

Hemgjord glass på 5 minuter!



Mmm... Visst ser det gott ut perfekt till en mysig film :) Den här glassen är hemmagjord och tog fem minuter att göra! Och det är nyttig glass också! Så jag ska dela med mig receptet till er.

Detta behöver du:

  • Frusna bär eller frukt
  • Yoghurt
  • (Socker) Detta beror på om du väljer Naturell yoghurt
  • Stavmixer eller en vanlig mixer
  • Burk (Om du tar en stavmixer)
  • Decilitermått
Du börjar med att måtta upp 2 deciliter och häll i det i burken. Efter det häller du i de frusna bären/ frukten. Mixa. Du ska hälla i så mycket frusna bär så att det inte längre "glänser" om glassen. Har du inte tillräckligt med frukt kan du antingen ha isbitar eller frysa glassen lite. Tillsätt socker efter behag och blanda ihop.

Ps. 2 deciliter glass är ett bra mått för EN person! Blir ungefär så mycket glass som på bilden. ds

Bloggadress?

Halloj!
Tänkte göra ett inlägg lite snabbt. Jag är fortfarande sjuk... så det blir ingen ridning imorgon. Men jag bryr mig faktiskt mest om att jag missar ridningen än skolan. Skolarbete kan man arbeta igen det kan man inte med en ridlektion (om man inte rider igen eller tar en privatlektion). Dagarna flyter ihop med varnadra och snälla skriv era bloggadresser (om ni har, om inte gärna en kompis ellr någon annans adress) så att jag har något att läsa och titta på.
Igår var det House, ett av mina favoritprogram och idag blir det Greys Anatomy. Jag har så ont i halsen, det är helt sjukt hur länge det kan hålla på en förkylning. Det är ju samma baciller som från förra gången. Aja nu ska jag sluta klaga på hur dåligt jag mår. Imorse vaknade jag ialla fall av att min Katt, Gosan, kom och la sig hos mig det var mysigt och jag ville inte gå därifrån så jag satte på min lilla tv och spelade lite Mario kart Wii. Det var nog dagens hiss.

Hej då!

Glöm inte att skriva era eller någon annans bloggadress så att jag har något att läsa!

Ingen bild tyvärr...

Hej
Tyvärr blir det ingen bild idag men mycket text blir det! Jag har blivit sjuk det är därför jag inte bloggat... Hosta igen. Igår pallade jag mig iväg till stallet, det skulle vara rykttävling och det ville jag inte missa. Jag hade Kasper :) så när mötet var klart fick vi börja rykta, helt random kom någon tant och hotade så det blev 10 minuter minus för att fixa satt jag inte skulle bli avstängd från tävlingen. Sen ryktade jag som en dåre och svettades och frös på samma gång. Karin, Hannah och Rebecka kom och hälsade på mig då jag var ensam i stora stallet. Jag hade störst häst om någon undrar. Sen när tiden var slut gick vi till caféet och fikade, det fanns hur mycket kakor som helst. Sen när juryn kollat runt på hästarna berättade vem/ vilka som vunnit, jag vann! jag fick en ryktborste och hästgodis som pris.
Nu sitter jag i alla fall och tvingar i mig äcklig yoghurt och väntar på att det ska komma ett nytt avsnitt av Ponnyakuten. I veckan här börjar jag klockan 09.00 och slutar 14.00 förutom på fredag då vi börjar 09.00 och slutar 11.50. Härlig vecka alltså.

Tipsar om Rebeckas och Karins blogg

Hej då!

Jäklas dem med mig eller?? :)


Nikon D3000
AF-S NIKKOR 55-200mm 1:4-5.6G ED

Hej! Igår fick jag red Esther, först trodde jag att dem ville jäklas med mig men det gjorde dem såklart inte, det var nämligen henne jag åkte halsritt på. Men det gick faktiskt jättebra. Hon är en häst som lätt stressar upp sig. Jag fick henne lugn sedan fick jag till och med henne att gå i skänkelvikning. Sedan efter lektionen var det löshoppning det var kul.
Bilden ovan är från i somras tycker om den så mycket då man ser havet speglas på skrovet.

Hej då & Godnatt!

Elvis #2


Nikon D3000
AF-S NIKKOR 55-200mm 1:4-5.6G ED

Nu rider jag väl troligen :) jag vet ingen häst eftersom jag skrev detta igår ;) Bilden ovan är en av mina favoritbilder förresten. Ett tidigt Godnatt!

Elvis #1



Nikon D3000
AF-S NIKKOR 55-200mm 1:4-5.6G ED

Hej! Idag har det varit skola som vanligt, inget intressant... Nu ska jag ialla fall gå och lägga mig, Godnatt!

Nu kommer jag tillbaka!



Nikon D3000
AF-S NIKKOR 55-300mm 1:4-5.6G ED

Hej! Nu känner jag verkligen att jag vill blogga igen! Jag tänker att dra ihop något riktigt roligt till bloggen som en bildvecka, gästbloggare, tips och trix m.m. Idéerna flödar ni ska förresten få veta lite mer om mig också om det kan vara kul :) Det var förresten jättekul på Göteborg Horseshow, bilderna kommer från dressyren på kvällen. Jag ser att ni har varit inne på bloggen då och då, jag uppskattar det :) Nu tänker jag att börja stämpla alla mina bilder, men bara när jag orkar ;)

Och för att ni ska ha något att skratta åt, så i torsdags så hamnade jag framför sadeln två gånger och trillade av, för att hästen vägrade på ett hinder ( en bom på det lägsta "nersjunkningen" på en sockerbit ) Så skratta på! :D jag hade i alla fall kul, inklusive min ridlärare och alla i gruppen + mina föräldrar som satt på läktaren.

Ha det bra!

RSS 2.0